DPF tisztítás

A DPF szűrők nem örök élettartalmúak, karbantartást igénylenek

Foglaljon időpontot online

 Miért érdemes rendeszeresen tisztítani a DPF szűrőt?

Az euro 5 és 6os diesel járművek csak úgy tudják tartani a környezetvédelmi normákat hogy a gyártók a kipufogó rendszerbe korom csapdákat, szűrőket (DPF szűrő) szerelnek. A DPF szűrők nem örök élettartalmúak mivel az üzemanyag elégetése során hamu, por és korom keletkezik, ami a szűrőben lerakódik. A szűrő képes önregenerálásra, mellyel a kormot ki tudja égetni magából, de a hamut és a port nem, ezeket különböző tisztítási eljárásokkal (levegős, vizes, ultrahangos) lehet a szűrőből eltávolítani. Ezt évente, vagy 100-200 ezer km-ként javasolt megtenni, mivel a túl sok regenerálás a hamut és a port egybe olvasztja, mely a DPF javíthatatlan eltömődéséhez, később a cellák és a kerámia szűrő átszakadásához vezethet, mely csak cserével orvosolható, ami akár milliós tétel is lehet.
Szintén a rendszeres tisztítás mellett szól, hogy egy porral és hamuval megtelt DPF szűrőnek az ellennyomása magasabb lesz, ami fogyasztásnövekedést fog eredményezni a gépjárművön. Hosszú távon a DPF rendszeres karbantartása távol tarthatja ezt a jelenséget.

Cégünk levegős tisztítással foglalkozik, ezzel az eljárással egy hibátlan, de használt DPF-et 90-95%-os hatékonysággal tudunk tisztítani, illetve szükség esetén kemencés regenerálásra is van lehetőség.   

FONTOS!

 Dpf tisztítás előtt elvégzendő műveletek:

Katalizátor tisztítása

Légtömegmérő vizsgálata

Befecskendező rendszer vizsgálata

EGR szelep vizsgálata

Turbófeltöltő bevizsgálása

Kipufogó nyomásérzékelő ellenőrzése

Kipufogógáz hőmérséklet érzékelő ellenőrzése

FOGALMAK

Egy kipufogóban a DPF szűrőn kívül típustól függően találhatunk, DOC és SCR katalizátorokat is.

DOC

Az oxidációs katalizátor, feladata a motorból érkező kipufogó gázokban lévő szénhidrogének elégetése, a szénmonoxid elégetése, valamint a nitrogén-oxid nitrogén-dioxiddá alakítása. Utóbbi feladat egy későbbi részegység megfelelő hatékonyságú működéséhez elengedhetetlenül szükséges.

DPF

A részecskeszűrő, A DPF mindig közvetlenül a DOC után helyezkedik el a rendszerben, a DOC-ből érkező gáz koromtartalmának fizikai szűréséért felel..

SCR

Szelektív katalitikus reaktor, Feladata, hogy a füstgázban lévő nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé alakítsa. A kémiai reakciók alacsony hőmérsékleten való végbemeneteléhez a nitrogén-oxid és a nitrogén-dioxid arányának 1:1-nek kell lennie. Azonban a dízelmotorok nitrogén-dioxidot nem bocsátanak ki, a megfelelő arány eléréséhez a DOC felel. Az úgy nevezett „AdBlue” folyadékból a rendszerbe való táplálása után ammóniát szabadítanak fel.  Ez két lépésben valósul meg: thermolízis során ammónia és izociánsav keletkezik, majd az izociánsav hidrolízise során ammónia, illetve széndioxid keletkezik. A nitrogén-oxidok redukálása ezután történik, tiszta nitrogén és víz keletkezik.

DPF tisztítás folyamata

Szétszerelés

Tömörítettség vizsgálat

Vákuum teszt

Tisztítás